Bendradarbiavimo sutartimi įtvirtinta partnerystė su Kauno r. Domeikavos gimnazija

  • Paskelbė : Skaistė Grigelytė
  • Paskelbta: 2023-02-24
  • Kategorija: Didžiuojamės

Vasario 8 dieną Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademija (VDU ŽŪA) ir Kauno r. Domeikavos gimnazija įtvirtino partnerystę bendradarbiavimo sutartimi.

Sutartį pasirašė VDU Žemės ūkio akademijos kanclerė prof. dr. Astrida Miceikienė ir Kauno r. Domeikavos gimnazijos direktorius Dalius Vibrantis.

Sutarties pasirašyme dalyvavo VDU ŽŪA kanclerė prof. dr. Astrida Miceikienė, vicekanclerė prof. dr. Aušra Blinstrubienė, Domeikavos gimnazijos direktorius Dalius Vibrantis ir pavaduotoja ugdymui Ada Micpovilienė. Siekiant glaudaus, abipusiškai naudingo bendradarbiavimo švietimo ir mokslo srityse abi ugdymo įstaigos suinteresuotos skatinti geresnius mokslo rezultatus ir padėti Lietuvos jaunajai kartai įgyti perspektyvų ir kompetentingą išsilavinimą. VDU Žemės ūkio akademija pagal galimybes įsipareigoja įgyvendinti bendrus projektus ir renginius bei sudaryti sąlygas gimnazijai pasinaudoti universiteto moksliniais ir organizaciniais ištekliais. Gimnazija bendradarbiavimo sutartimi skatins organizuojanti mokinių neformalųjį ir formalųjį ugdymą bei sudarys sąlygas supažindinti mokinius su studijų VDU ŽŪA galimybėmis.

Simboliškai, bendradarbiavimo sutarties pasirašymo dieną VDU Žemės ūkio akademijoje apsilankė gausus būrys Domeikavos gimnazijos moksleivių kartu su mokyklos įgyvendinamo projekto partneriais iš Italijos, Kroatijos, Rumunijos. Moksleiviai susipažino su VDU ŽŪA akademiniu miesteliu ir studijų bei mokslo sritimis dalyvaudami aktyviuose užsiėmimuose – sužinojo apie didžiausius pasaulio vorus bei kitus vabalus ir net turėjo galimybę juos paliesti, atliko eksperimentus nustatant dirvožemio pH, apžiūrėjo VDU ŽŪA akvakultūros centre auginamas ir tiriamas žuvis, Gyvūnų produkcijos tyrimų ir inovacijų centre susipažino su mėsos ir genetiniais tyrimais.

Parengta pagal:

https://zua.vdu.lt/bendradarbiavimo-sutartimi-itvirtinta-partneryste-su-kauno-r-domeikavos-gimnazija/?fbclid=IwAR3HAwVUnX3fTY9uMNZ9xU3XnVzTzirAbU3qUOOziVslNydBRu7GWvnRcLs 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas