JAUNŲJŲ ŽVAIGŽDŽIŲ VALANDA RAUDONDVARIO PILYJE

  • Paskelbė : Skaistė Grigelytė
  • Paskelbta: 2023-12-12
  • Kategorija: Didžiuojamės

Raudondvario pilies Baltojoje salėje raudonu kilimu žengė vaikai – čia vyko „Liepsnojančių širdžių“ šventė, kurioje Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondas pagerbė labiausiai šiais metais pasižymėjusius Kauno rajono moksleivius.

A.Makūnienė tvirtino, kad per šešiolika veiklos metų fondas labdarai ir paramai skyrė daugiau kaip 250 tūkst. eurų. Daugiausiai paramos suteikta gabiems vaikams: muzikantams buvo perkami instrumentai, remiamos menininkų, sportininkų išvykos, tiesiama pagalbos ranka sunkiau besiverčiantiems.

„Labai geras jausmas padėti ir matyti, kaip jauni žmonės auga, tobulėja“, – kalbėjo A. Makūnienė. Viena iš fondo veiklų – paskatinamųjų kalėdinių stipendijų skyrimas darbštiems, kūrybingiems ir visuomeniškiems moksleiviams.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pastebėjo, kad talentingų mokinių atsiranda visose mokyklose ir tai yra vaikų, jų tėvų ir mokytojų bendro darbo rezultatas. „Pastebėti kūrybingą vaiką yra mūsų pareiga, nes vaikai yra didžiausias mūsų turtas, jiems priklauso ateitis“, – pabrėžė meras.

Šiemet stipendijos buvo įteiktos aštuoniolikai moksleivių. Renginys prasidėjo Kauno rajono meno mokyklos auklėtinių pasirodymais. Po to renginio vedėjai tapo nelengvas uždavinys – išvardinti svarbiausius stipendininkų nuopelnus, kurių sąrašas atrodė begalinis.

Sveikiname mūsų gimnazijos mokinę Emiliją Vienažindytę, kurios pasiekimai irgi įspūdingi: antra vieta Lietuvos mokinių etninės kultūros olimpiadoje, pirma vieta Kauno rajono mokinių etninės kultūros olimpiadoje, Lietuvos vaikų ir moksleivių liaudies kūrybos atlikėjų konkurso ,,Tramtatulis“ bei Kauno rajono etninės kultūros konkurso ,,Iš tautos skrynios“ laureatė.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas