KAUNO VAIKŲ PARAMA SERGANTIEMS BENDRAAMŽIAMS: PYRAGŲ DIENA IR „DRAUGYSTĖS GIJA“ VIRKDĖ IR ŠILDĖ

  • Paskelbė : Skaistė Grigelytė
  • Paskelbta: 2023-11-17
  • Kategorija: Renginiai

 

Rudeninės paramos akcijos „Rugutės“ fondui baigiamasis renginys – kaip visada jautrus ir prasmingas. Ketvirtadienio popietę šventė nuaidėjo „Žalgirio“ arenos  Amfiteatro salėje.

Ir šį rudenį Kauno švietimo įstaigos buvo suburtos kilniam tikslui. Jose surengta „Pyragų diena“, o akcijos metu paaukotos lėšos atiteko vaikų, sergančių onkologinėmis ligomis, fondui „Rugutė“.

Fondo direktorė Edita Abrukauskienė džiaugėsi, kad prie iniciatyvos prisijungia vis daugiau ugdymo įstaigų. Dalyvauja ir patys mažiausieji. Ir mokyklas, ir lopšelius-darželius lankantys vaikai.

„Tai labai svarbu, nes taip auginame atjaučiančią, empatišką jaunąją kartą. Fondas veiklą vykdo jau 19 metų. Per juos Lietuva labai ūgtelėjo socialinės atsakomybės srityje. Mokome to ir vaikus. Gera stebėti. Šiemet yra fantastiška žinia, kad prie „Rugutės“ akcijos prisideda net 51 Kauno miesto švietimo ir ugdymo įstaiga. Svarbiausia, kad tai yra vaikų dovana vaikams. Sergantiems vaikams. Bendraamžiams. Vaikai užaugo savo brandumu. Tuo labai didžiuojamės. Tai liudija ir šis renginys“, – sakė E. Abrukauskienė.

Koncertas „Draugystės gija“ –  dar viena galimybė pasidžiaugti vieniems kitais. „Šis renginys duoda, bent jau man pačiai, labai daug neišmatuojamų šiltų jausmų“, –  kalbėjo fondo vadovė, pridūrusi, kad žinojimas, jog esi ne vienas vaiko gydymo kelyje, jam ir artimiesiems duoda labai daug stiprybės.

Ji paminėjo, kad kai per „Rugutės“ feisbuko paskyrą vyko akcijos informacinė sklaida, ne vieno mažojo ligoniuko artimieji jai paatviravo, kad taip jie tarsi šildosi pyragų šiluma. Žmogiškas ryšys yra labai brangus ir neįkainojamas.

„Liga yra sudėtinga, sunki ir emocionaliai, ir kitomis prasmėmis. Bendrystė yra labai jautri ir svarbi. Kiekvienąkart važiuodama į „Rugutės“ renginius sau pažadu, kad jau šįkart, viskas, nesigraudinsiu. Dobkevičiaus mokyklos direktorė man atsiuntė šios dienos renginio scenarijų. Į renginį važiuoju jau paverkusi“, –  dar prieš koncertą neslėpė E. Abrukauskienė. 

Akcijos organizatoriai apibūdino, kad pastarąsias lapkričio savaites Kauno mokyklos ir vaikų lopšeliai-darželiai kvepėjo pyragais, buvo prisipildę vaikų klegesio bei šilumos, kilusios dalijantis labai svarbia aukojimo misija.

„Tokios akimirkos, kai vaikai dalijasi savo keptais pyragais ir sutaupytais pinigėliais dėl kitų vaikų, kuriuos palietė onkologinė liga, yra neišmatuojamos vertės ir įsimenančios reikšmės kiekvienam suprantančiam širdingumo galią. Šiais neramiais laikais, taip gera žinoti, kad Kauno, o ir visos Lietuvos žmonės tampa vis jautresni nelaimės ištiktam, kad labdaros ir paramos tradicijos tampa tvarumo ir brandžios visuomenės pavyzdžiu“, – teigė organizatoriai.

Jie priminė, kad paramos renginiai, skirti „Rugutės“ onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams, Lietuvoje pradėti organizuoti Japonijos – Lietuvos draugystės asociacijos iniciatyva.

„Japonų noras padėti sergantiems Lietuvos vaikams 2006 metais kilo po režisieriaus Arūno Matelio dokumentinio filmo „Prieš parskrendant į žemę“ premjeros Japonijoje. Nuostabūs žmonės iš Japonijos – Lietuvos draugystės asociacijos (JALFA) Tokijuje, sujaudinti ligos keliu einančių vaikų istorijos, nuo to laiko aktyviai dirba, kad surinktų paramą „Rugutės“ labdaros ir paramos fondui.  Daugiau nei 15 metų JALFA organizavo įvairių Japonijos menininkų koncertus Lietuvoje, kurių metu visas surinktas aukas skyrė mūsų sergantiems vaikams ir „Rugutei“. Ši veikla 10 metų buvo vykdoma Vilniuje, o nuo 2017-ųjų koncertai ir labdaros akcijos organizuojamos ir Kaune“, – nurodė  JALFA narė Kauno J. Dobkevičiaus progimnazijos vadovė Lina Viršilienė, subūrusi švietimo įstaigų vadovų bendraminčių būrį ir kasmet auginanti vis didesnę jautrią ir pagalbos ranką tiesiančią „Rugutės“ draugų bendruomenę mokyklose bei darželiuose.

JALFA narė Asta Kavaliauskaitė telkia žmones, susijusius su verslu ir galimybėmis prisidėti asmenine parama.

Renginyje dalyvavo ir Japonijos - Lietuvos draugystės asociacijos atstovai. A. Kavaliauskaitė perskaitė Japonijos ambasadoriaus Lietuvoje jo eks. Ozaki Tetsu sveikinimą.

Per šventę koncertavo Kauno A. Kačanausko muzikos mokyklos, Kauno P. Mašioto pradinės mokyklos, Kauno J. Dobkevičiaus progimnazijos ir Kauno J. Jablonskio gimnazijos mokiniai.

Autorė str. Jurgita Šakienė

https://m.kauno.diena.lt/naujienos/kaunas/miesto-pulsas/kauno-vaiku-parama-sergantiems-bendraamziams-pyragu-diena-ir-draugystes-gija-virkde-ir-silde-1148469

Ugdymo įstaigų susitelkimo dėka fondą „Rugutė“ pasiekė moksleivių ir jų tėvelių paaukoti 40 217,70 Eur!

Kauno r. Domeikavos gimnazija

Kauno Tirkiliškių lopšelis-darželis

Kauno lopšelis-darželis „Vyturėlis“

Kauno Panemunės lopšelis - darželis

Kauno Lopšelis Darželis Rokutis

Kauno lopšelis-darželis "Žuvintas"

Pušaitė Lopšelis-darželis

Kauno lopšelis-darželis „Linelis“

Kauno lopšelis-darželis „Šermukšnėlis“

Kauno m. lopšelis-darželis „Vaidilutė"

Kauno lopšelis-darželis „Žilvitis“

Kauno lopšelis-darželis „Dobilėlis“

Kauno lopšelis-darželis „Pelėdžiukas“

Kauno lopšelis-darželis „Volungėlė“

Kauno lopšelis-darželis „Liepaitė“

Kauno lopšelis-darželis „Pasaka“

Kauno lopšelis-darželis "Smalsutis"

Kauno lopšelis-darželis "Spindulys"

Kauno lopšelis-darželis „Kūlverstukas“

Kauno lopšelis-darželis „Drevinukas“

Kauno lopšelis-darželis „Klumpelė“

Kauno lopšelis-darželis "Želmenėlis"

Kauno „Varpelio“ pradinė mokykla

Kauno Prano Mašioto pradinė mokykla

Kauno Panemunės pradinė mokykla

Kauno Jurgio Dobkevičiaus progimnazija

Kauno Suzuki mokykla

Kauno Žaliakalnio progimnazija

Kauno Martyno Mažvydo pagrindinė mokykla

Kauno šv. Kazimiero progimnazija

Kauno Vaišvydavos mokykla

VDU "Atžalyno" progimnazija

Kauno Milikonių progimnazija

Kauno Juozo Urbšio progimnazija

KTU Vaižganto progimnazija

Kauno Bernardo Brazdžionio Mokykla

Kauno Pilėnų progimnazija

VDU klasikinio ugdymo mokykla, Vokiečių g.164

VDU klasikinio ugdymo mokykla, Partizanų g. 118

Kauno Simono Daukanto progimnazija

Druskininkų "Atgimimo" mokykla

Kauno Palemono gimnazija

Kauno Antano Smetonos gimnazija

KTU gimnazija

Kauno technologijų mokymo centras

Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazija

VDU „Rasos“ gimnazija

Kauno Jono Jablonskio gimnazija

Kauno Juozo Grušo meno gimnazija

Kauno „Saulės“ gimnazija

Kauno Maironio universitetinė gimnazija

Druskininkų Ryto gimnazija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas