2b ir 4e klasių ekskursija Vilniuje: mokymasis už klasės ribų

  • Paskelbė : Skaistė Grigelytė
  • Paskelbta: 2024-10-15
  • Kategorija: Pranešimai

Spalio 10 dieną 2b ir 4e klasių mokiniai, lydimi mokytojų Vidos Katinauskienės ir Simonos Lekečinskės, vyko į edukacinę ekskursiją Vilniuje. Ši kelionė ne tik praturtino mokinių žinias apie Lietuvos istoriją, bet ir ugdė įvairias jų kompetencijas.

Ekskursija prasidėjo Pinigų muziejuje, kur gidė supažindino mokinius su pinigų istorija – nuo seniausiųjų laikų iki šių dienų. Ši veikla prisidėjo prie ekonominio raštingumo ugdymo, padėdama vaikams geriau suprasti pinigų svarbą visuomenėje ir jų raidą.

Gedimino pilies kalnas ir bokštas tapo istorinio paveldo pažinimo erdve, o Vilniaus senamiesčio apžvalga skatino mokinių kultūrinio sąmoningumo ugdymą. Jų gebėjimai pastebėti ir vertinti architektūrą bei gamtovaizdžius buvo tobulinami stebint rudenėjantį Sereikiškių parką.

Valdovų rūmuose mokiniai ne tik gilino istorines žinias, bet ir ugdė komunikacijos ir socialines kompetencijas, įsitraukdami į diskusijas su gide apie Lietuvos valdovus ir jų svarbą. Ši veikla skatino kritinį mąstymą ir gebėjimą klausytis bei analizuoti istorinius faktus.

Zoo muziejus suteikė galimybę mokiniams stiprinti empatiją ir atsakomybę, bendraujant su gyvūnais. Tai skatino vaikus būti atsakingais ir rūpestingais, lavino gamtos pažinimo ir aplinkosaugos sąmoningumą.

Ekskursijos pabaigoje, Televizijos bokšte, mokiniai ugdė erdvinio mąstymo gebėjimus, žvelgdami į Vilnių iš paukščio skrydžio. Instruktoriaus pasakojimai apie bokštą skatino mokinių susidomėjimą technologijomis ir inžineriniais sprendimais.

Kelionės metu lavintos komunikacijos, socialinės, gamtos pažinimo ir kultūrinio sąmoningumo kompetencijos tiesiogiai prisidėjo prie ugdymo proceso, stiprindamos mokinių gebėjimus pritaikyti įgytas žinias realiame pasaulyje. Ekskursija buvo puiki galimybė mokiniams plėsti savo akiratį, lavinti bendradarbiavimo įgūdžius bei įgyti naujų patirčių už mokyklos ribų.

 

 

 

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Versija neįgaliesiems
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas