TŪM projekto stažuotė Klaipėdos Vydūno gimnazijoje

Kauno rajono savivaldybės kultūros, švietimo ir sporto skyrius ir Kauno rajono mokyklos Kauno r. Garliavos Jonučių progimnazija , Kauno r. Raudondvario gimnazija , Domeikavos gimnazija , Vytauto Didžiojo universiteto Ugnės Karvelis gimnazija, dalyvaujančios projekte „Tūkstantmečio mokyklos I“, vyko stažuotis į Klaipėdos Vydūno gimnaziją, kuri demonstruoja gerus pasiekimus kultūrinio ugdymo srityje. Jos metu mokyklų vadovai bei menų mokytojai susipažino su Klaipėdos Vydūno gimnazijos direktoriaus A. Girdzijausko pristatyta savita gimnazijos pedagogine sistema, susieta su humanistine bei menine kultūra, jos integravimą į bendrąjį ugdymą, nueitame kelyje  kilusius iššūkius bei patirtomis sėkmėmis.

- Meninio ugdymo mokytojai, kartu su mokiniais pristatė kultūrinį ugdymą netradicinėse erdvėse, pasidalindami ekskursijos po Klaipėdos koncertų salę dienos planu, pristatė projektą „Garsų ir spalvų pasaulis“, kurio metu buvo demonstruojami dailės kūriniai, susieti su skambančiais tuo laiku muzikos kūriniais.

 - Stažuotės dalyviai susipažino su pasirankamojo dalyko  - estetikos ir lietuvių literatūros integruota pamoka 12 klasei, kurios metu buvo analizuojamas privalomo lietuvių kalbos kūrinio esmė, filosofija bei pateiktų svarstymų refleksija.

- Aptarus meninės kūrybinės veiklos prasmingumą mokyklos kultūroje, svečiams buvo pristatyta kultūrinė - koncertinė programa, kurioje teko išgirsti ne tik muzikuojančius scenoje gimnazijos kolektyvus, bet ir susipažinti su tradiciniu renginiu, kuriame atsispindėjo menų integracija (dailė, teatras, muzika) bei skirtingų klasių bendradarbiavimas.

 - Mokinių tarybos pirmininkė pristatė mokinių ruošiamus kultūrinės veiklos aplankus, kuriuose jie aprašo aplankytą meninį renginį, taip ugdydami kultūrinę kompetenciją.

 - Gimnazijos pavaduotoja Ramunė Vaičienė, pradinių klasių dailės mokytoja Aurelija Žvinklytė bei pradinių klasių mokytoja Daiva Imbrasienė pristatė pradinių klasių vykdomą kultūrinę veiklą: gimnazijos 30 – mečio renginio idėjos generavimą bei jos realizavimą,  projektą „Mokslo ir meno jungtys STEAM projektinėje veikloje“.

 - Mokytoja Aurelija Macijauskienė pasidalino gerąja patirtimi ir galimybėmis, kaip bendradarbiavimas su mokinių tėvais ir jų įsitraukimas į ugdymo procesą, prisidedant prie projektų ar dalyvaujant karjeros dienoje, gali sustiprinti gimnazijos bendruomenės ryšį.

- Stažuotės dalyviai ir patys sudalyvavo Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus organizuojamoje kultūrinėje edukacijoje „Grafikos dirbtuvės“, kurioje muziejaus darbuotoja mokė pasigaminti linoraižinio klišę bei savo kūrinėlius atsispausti spaudos staklėmis.

 

Kartu su Tūkstantmečio mokyklos

Projektas finansuojamas Europos Sąjungos #NextGenerationEU lėšomis.

 „Tūkstantmečio mokyklų“ programą įgyvendina Europos socialinio fondo agentūra.

 

Kauno r. Domeikavos gimnazijos TŪM projekto veiklų koordinatorė

Rasa Jakeliūnienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas