Jau spalio 9-ąją "Duokim garo!" kviečia aplankyti Kauno rajoną

  • Paskelbė : Skaistė Grigelytė
  • Paskelbta: 2022-10-07
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 9-ąją "Duokim garo!" kviečia aplankyti Kauno rajoną, kuris kartu su Kauno miestu šiais metais - visos Europos kultūros sostinė. Pamatyti čia yra ką: Nemuno lankos ir šešioliktą amžių menanti Zapyškio bažnyčia, itin savitas smetoninių laikų bohemos pamėgtas kurortas - Kačerginė, unikalus Pyplių piliakalnis su senovinės gyvenvietės likučiais, Tado Ivanausko sodyba ir egzotinių augalų kolekcija, gražuolė Raudondvario pilis, tarsi iš šveicariškų atvirukų nužengusi Vilkija ir net vienintelė tokia Lietuvoje Kačerginės žiedinių lenktynių trasa. Garliavoje svečiuosimės pas vieną žinomiausių Lietuvos kryždirbių, savo darbais papuošusių netgi dešimtis užsienio šalių - Adolfą Teresių. Vilkijoje mūsų laukia tebeveikiantis keltas per Nemuną ir, žinoma, Arūno ir Vidos Sniečkų išpuoselėtas etnografinis brolių Juškų muziejus.
Kadaise Kauno marios užliejo didelę dalį rajono kaimų ir gyvenviečių, bet ten gyvavusi liaudies kūryba atkeliavo iki mūsų dienų tarsi iš Atlantidos. Samylų kaime močiutė Angelė Samuolienė vaišins senoviniu naminiu pyragu, kurio šimtametis receptas irgi atkeliavo iš "jūros dugno" - Angelės tėviškė liko užlietuose kaimuose.
Laidos žiūrovus linksmins visas būrys Kauno rajono muzikantų ir dainininkų: jau 50 metų gyvuojantis Ežerėlio dainų ir šokių ansamblis "Rasa", taip pat prieš pusšimtį metų susikūręs Babtų kultūros centro vario dūdų orkestras "Algupys", autentiškų lietuviškų tradicijų gyvavimą puoselėjantis smagus Domeikavos gimnazijos vaikų folkloro ansamblis "Serbentėlė", ansamblis "Viešia" iš Neveronių ir jo vadovė Jolanta Balnytė, nusišypsoti privers jaunasis skrabalų muzikantas Ginas Baladinskas, Giulijos vadovaujami "Nemuno krašto vaikai" iš Vilkijos. O Raudondvarį laidoje atstovauja folkloro ansamblis "Piliarožė" ir Algirdo Svidinsko suburta, puikiai akustiškai skambanti muzikinių projektų grupė "Vitražai".
Susitikimas su kauniškiais - jau sekmadienį, 16.45 val. per LRT televiziją. 

#Duokimgaro

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas