Jubiliejinėje gerumo akcijoje pakaunės krašto moksleiviai vis tvirčiau remia Ukrainą: tai – kova ir už Lietuvos laisvę. Pagaminta per 1000 apkasų žvakių

  • Paskelbė : Skaistė Grigelytė
  • Paskelbta: 2024-04-18
  • Kategorija: Renginiai

Pilnutėlėje Garliavos Jonučių progimnazijos salėje penktadienį minint Kauno rajono moksleivių gerumo akcijos „Atverkime širdis“ dešimtmetį, renginys prasidėjo filmu apie karo suniokotą Ukrainą.

Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/aktualijos/2024/04/15/news/jubiliejineje-gerumo-akcijoje-pakaunes-krasto-moksleiviai-vis-tvirciau-remia-ukraina-tai-kova-ir-uz-lietuvos-laisve-31415540

Susirinkusieji nuščiuvę stebėjo dviejų laikotarpių vaizdus: kaip atrodė Kyjivas, Mariupolis, kiti miestai iki 2022 metų vasario 24-osios ir po jos, kuomet Rusija pradėjo siaubingą invaziją į Ukrainą.

Sudaužyti likimai, sugriauti namai, aplinkui tvyrantis skausmas – toks „rusų pasaulio“, iki šiol niokojančio ir kankinančio užpultą šalį, pėdsakas, tebekeliantis didžiulę grėsmę ne tik Ukrainai, bet ir visai planetai. Todėl gerumo akcijos dalyviai jau trečius metus didžiulį dėmesį skiria pagalbai Ukrainai – nuo 2023 metų spalio iki 2024 metų sausio pagaminta daugiau nei 1000 apkasų žvakių, surinkta 100 kg siūlų, nupinti maskuojamieji tinklai, numegzta 250 porų kojinių, paaukota 350 kg maisto produktų, 400 vienetų mėsos konservų, taip pat pasirūpinta miegmaišiais, pledais, patalyne, šiltais rūbais, vaistinėlėmis, dėlionėmis ukrainiečių vaikams. Taip pat surinkti žvakių gamybai skirti komponentai: 300 kilogramų parafino, 15 kilogramų kartono, 1000 skardinių, iš kurių dar vieną didelę partiją žvakių pagamino labdaros ir paramos fondo „Susivieniję gerumui“ savanoriai. Šio fondo atstovai pasirūpino, kad visos priemonės būtų pristatytos Ukrainos kariams ir civiliams gyventojams.

2022 metų pabaigoje – 2023 metų pradžioje pakaunės krašto vaikai pagamino Ukrainos kariams 3000 apkasų žvakių kovotojams ir elektros energijos neturintiems civiliams gyventojams. Įsitraukia vis daugiau dalyvių Nuo 2023 metų rudens akcijoje „Atverkime širdis“ dalyvauja didžiausias Kauno rajono ugdymo įstaigų skaičius per visą dešimtmetį – visos 27 mokyklos ir 3 darželiai. Prie paramos Ukrainai prisidėjo Garliavos Juozo Lukšos gimnazija, Karmėlavos Balio Buračo gimnazija, Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija, Akademijos miestelyje įsikūrusi Vytauto Didžiojo universiteto Ugnės Karvelis gimnazija, Babtų, Piliuonos, Neveronių, Vilkijos, Raudondvario, Vandžiogalos, Domeikavos gimnazijos, Garliavos Jonučių progimnazija, Kulautuvos pagrindinė mokykla, Šlienavos pagrindinė mokykla, Zapyškio pagrindinė mokykla, Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinė mokykla, Lapių ir Ežerėlio pagrindinės mokyklos, Kačerginės, Maistaičių, Užliedžių mokyklos-daugiafunkciai centrai, Raudondvario Anelės ir Augustino Kriauzų pradinė mokykla, Ringaudų pradinė mokykla, Akademijos mokykla-darželis „Gilė“, Linksmakalnio, Ilgakiemio, Rokų mokyklos-darželiai, taip pat Eigirgalos, Ežerėlio, Babtų lopšeliai– darželiai.

Akcijos „Atverkime širdis“ dalyviai nuo kovo iki gegužės ištiesia pagalbos ranką Kauno rajono globos įstaigose gyvenantiems senukams – Velykoms išpuošė jų patalpas, važinėja pas juos su koncertinėmis programomis, tvarko aplinką, dovanoja savo pačių pagamintus atvirukus, iškeptus pyragus, kitas vaišes, žaidžia stalo žaidimus, dalyvauja bendruose sveikatos stiprinimo renginiuose. Pagalba Ukrainai plečiama Penktadienį vykusiame renginyje moksleiviams už pasiaukojimą ir prasmingą veiklą dėkojo Kauno rajono vicemerė Raminta Popovienė, Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Petkevičius, Kauno rajono tarybos narė, mokytoja Rasa Kazakevičienė, Labdaros ir paramos fondo „Susivieniję gerumui“ vadovė Agnė Jociuvienė. „Šiais metais nutarėme išplėsti pagalbą Ukrainai, kovojančiai prieš itin nuožmią agresiją – kartu su mokiniais svarstėme, kaip galėtumėme prisidėti, kad kariai ir civiliai gyventojai lengviau išgyventų žiemą. Ukraina kovoja ne tik už savo, bet ir už mūsų, už visos Europos laisvę“, – pasakojo akcijos „Atverkime širdis“ iniciatorė ir organizatorė, Kauno rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Miglė Trainienė.

Padėkos renginio scenoje pasirodė Garliavos Jonučių progimnazijos chorai „Abėcėlė“ ir „Muzika“, šios ugdymo įstaigos gatvės šokių studija „Silver dance“ bei skaitovas Benas Aleksa, Akademijos mokyklos-darželio „Gilė“ ansamblis „Drevinukas“, Kauno rajono meno mokyklos auklėtiniai. Renginys baigėsi vienu gražiausių patriotinių kūrinių, Aistės Smilgevičiūtės ir grupės „Skylė“ daina „Sudainuokime Lietuvą“, kurią atliko visi gerumo akcijos dalyviai.

http://Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/aktualijos/2024/04/15/news/jubiliejineje-gerumo-akcijoje-pakaunes-krasto-moksleiviai-vis-tvirciau-remia-ukraina-tai-kova-ir-uz-lietuvos-laisve-31415540

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas